Een avond met Suzanna Jansen

in Loosdrecht

Wael

Wael, Suzanna Jansen

Op de avond in Loosdrecht vertelt zij over haar nieuwste boek Wael (2019), het verhaal van een jongen uit Syrië.
Een indrukwekkend relaas van een gewone student die door oorlog zijn normale leven ziet afbrokkelen, tot hij geen andere keuze heeft dan op een smokkelaarschip te stappen, de Middellandse Zee over.
Suzanna Jansen maakte dit boek in nauwe samenwerking met de hoofdpersoon. Het is geschreven als een monoloog; door de ogen van Wael maak je mee wat er gebeurt als er geen enkele zekerheid meer is.

Het pauperparadijs

logo Humanistisch Verbond

Natuurlijk zal zij ook vertellen over Het pauperparadijs, een familiegeschiedenis.
Op zoek naar haar voorouders ontdekt de auteur een verborgen stuk Nederlandse geschiedenis: een uniek heropvoedingexperiment in de Drentse nederzetting Veenhuizen. Hier hebben haar voorouders geleefd. Vanaf 1823 werden hier tienduizenden arme stadsgezinnen gedrild tot nuttige burgers. Maar wat begon als een bevlogen plan om de onderklasse te verheffen, veranderde al snel in een fuik.
Als dramaturg was ze betrokken bij de theatervoorstelling Het Pauperparadijs van Tom de Ket, die in 2016 en 2017 in Veenhuizen speelde.

Bibliotheek Loosdrecht organiseert deze avond in samenwerking met het Humanistisch Verbond.

Entree:

• € 12,50
  • € 10,- voor leden van de bibliotheek en leden van het Humanistisch Verbond

Bestel je kaarten:

• meteen online
  • via de Wise app, activiteitenoverzicht
  • aan de balie