Black Out Poetry

Afbeelding Black Out Poetry

Alle vestigingen - Een leuke activiteit tijdens de kinderboekenweek! Lekker strepen in een oud boek? Black out poetry (of stiftgedicht) is een creatieve manier van gedichten maken.

Graskop maken

Afbeelding Graskop maken

Alle vestigingen - Kom een graskop maken in de bibliotheek tijdens de kinderboekenweek. Met wat graszaad, aarde en zaagsel gaan we aan de slag.

Edward van de Vendel

Foto vakantiefilm

Bussum - Op dinsdag 11 oktober 2022, op Coming Out Day, ontmoeten we Edward van de Vendel. We gaan in gesprek over zijn bundel ‘Gloei’. Nu 2e kaartje gratis!

Lisa Weeda

Afbeelding Duurzaamheidscafés

Loosdrecht - Yvonne Kiers gaat 28 oktober in gesprek met Lisa Weeda over haar boek 'Aleksandra'. We starten de avond met een korte voordracht.

DJ Workshop

Afbeelding graskop maken

Bussum - Wil jij ook DJ worden? Kom dan 20 oktober naar de DJ workshop bij de bieb. Tijdens deze te gekke DJ workshop voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar leer jij de basic skills van het dj’en.

Open over depressiviteit

Vrijwilliger gezocht

Bussum - Van 10 t/m 31 oktober is in Bussum op het Julianaplein een buitententoonstelling te zien. In de bieb is een thema-tafel ingericht met boeken over dit onderwerp, en met folders van de campagne.

Zoek werk met de Bieb

Afbeelding zoek werk met de bieb

Vind je droombaan! Verandering in je werk komt niet door te wachten op de juiste kans. Door actie te ondernemen kom je erachter wat voor werk jij zoekt. Dit kan op een leuke en interactieve manier.

Vakantiefilm 6+

Afbeelding Edward van de Vendel

Alle vestigingen - Kom in de herfstvakantie gezellig naar onze bieb voor een leuke kinderfilm!

Themaochtenden

Vrijwilliger gezocht

Gratis - Vanaf september 2022 gaan de Themaochtenden weer van start. De onderwerpen zijn divers en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Duurzaamheidscafés

Afbeelding Duurzaamheidscafés

Vanaf september organiseren SamenSnellerDuurzaam Gooise Meren en de bibliotheek samen weer een lokaal Duurzaamheidscafé!

Schrijfcafé Naarden

Afbeelding Edward van de Vendel

Naarden - Of je nu een ervaren of een onervaren schrijver bent, als je schrijven leuk vindt, dan is het Schrijfcafé iets voor jou. 26 oktober en 30 november ben je van harte welkom!

Afbeelding Themaochtenden Gooi en meer

Bussum - We zijn op zoek naar een klusjesman of vrouw. Ben jij handig? Dan komen we graag met je in contact.

Exposities

Afbeelding Exposities

In Bussum, Eemnes, Loosdrecht en Muiden is ruimte beschikbaar voor expositites van (lokale) kunstenaars. Te zien tijdens openingstijden.

Spreekuren

Afbeelding Serviceplein

Hét platform van verschillende lokale maatschappelijke instanties. De plek waar iedereen welkom is en waar je terecht kunt met de meest uiteenlopende vragen.

Jaarverslag 2021

Afbeelding kinderen in de bieb

Het overzicht van onze werkzaamheden in 2021 en de belangrijkste resultaten daarvan.

Agenda Alzheimer Café

Afbeelding Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met beginnende dementie, zorgverleners, professionals en belangstellenden.