BiebLab 2022

Foto Robot van de toekomst

Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Bij het BiebLab leer je op een speelse manier iets over technologieën en toepassingen.

Lezing Ad van Liempt

Afbeelding Ad van Liempt

Ad van Liempt vertelt over 1945; het laatste jaar van de oorlog en het jaar van de bevrijding.

Diner met Ronald Giphart

Afbeelding Voorlezen

Een literaire en culinaire ervaring met Ronald Giphart. Deze avond eet u heerlijke gerechten uit het boek 'De wereld thuis' en deelt Ronald Giphart zijn herinneringen aan de gerechten

Themaochtenden

Afbeelding Themaochtenden Gooi en meer

Vanaf januari 2022 gaan de Themaochtenden van start. De onderwerpen zijn divers en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar geeft je wel voorrang.

Duurzaamheidscafés

Afbeelding Duurzaamheidscafés

SamenSnellerDuurzaam Gooise Meren en de bibliotheek organiseren samen in april en mei een lokaal Duurzaamheidscafé!

Expositie vol lichtpuntjes

Bussum - Kunstenares Marjolein de Vries exposeert vanaf vrijdag 6 mei (feestelijke opening!) tot en met 1 juli 2022 haar kunstwerken met lichtpuntjes.

Vrijwilliger gezocht

Afbeelding DJ Workshop Bussum

Bussum - We zijn op zoek naar een klusjesman of vrouw. Ben jij handig? Dan komen we graag met je in contact.

Expositie Peter de Jong

Afbeelding expositie Peter de Jong

Eemnes - ''Ik schilder wat ik mooi vind. U weet wat u mooi vindt en wellicht is dat precies wat ik schilder.''

Jaarverslag 2021

Boekenweek 2022

Het overzicht van onze werkzaamheden in 2021 en de belangrijkste resultaten daarvan.

BoekStartdag 11 juni

Afbeelding Duurzaamheidscafés

Jij bent de beste verhalenverteller! Kom op zaterdag 11 juni naar de BoekStartdag in de bibliotheek voor leuke activiteiten met je kindje.

Expositie Sahar Kader

Eemnes - Mijn naam is Sahar Kader en ik ben in 2003 gevlucht uit Bagdad, Irak. De situatie van Oekraïne doet mij hieraan terug denken en heeft mij “geïnspireerd” om dit te uiten in mijn schilderijen. Expositie is te zien in Eemnes vanaf 20 mei.

Het Serviceplein

Afbeelding Serviceplein

Hét platform van verschillende lokale maatschappelijke instanties. De plek waar iedereen welkom is en waar je terecht kunt met de meest uiteenlopende vragen.

Hulp bij boosterprik

Afbeelding vaccinatieafspraak

Bij de bibliotheek helpen we je met het maken van een afspraak voor een boostervaccinatie. Je kunt dit online ook zelf doen.

Agenda Alzheimer Café

Afbeelding Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met beginnende dementie, zorgverleners, professionals en belangstellenden.