Sluiting in verband met Coronavirus

plaatje man die een e-book leest

Alle vestigingen gesloten t/m maandag 6 april. Ook zijn alle activiteiten, groot en klein, binnen de bibliotheek èn op locatie tot 1 juni afgelast.

Alle vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer zijn in verband met het coronavirus gesloten t/m maandag 6 april.

De directie van Bibliotheek Gooi en meer heeft besloten om per direct alle vestigingen voor het publiek te sluiten. Zowel vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid om verspreiding tegen te gaan, preventie voor de medewerkers en de lijn die de bibliotheken landelijk ontwikkelen zijn wij tot dit besluit gekomen. Met dit besluit dragen wij bij aan het zoveel als mogelijk beperken van verdere verspreiding van het coronavirus.

Wat betekent dit voor bezoekers en leden?

plaatje van een vrouw die naar een luisterboek luistert
  • Alle activiteiten (klein en groot) binnen de bibliotheek en op locatie zijn per direct stopgezet. Heb je al een kaartje voor een geannuleerde activiteit, dan ontvang je daarover na 6 april bericht.
  • Onze leden kunnen al het geleende materiaal thuis houden; er volgt t/m 6 april geen te-laat-geld.
  • Gereserveerde boeken kun je niet ophalen; de bibliotheek is gesloten voor alle activiteiten.
  • Online blijft de bibliotheek wel beschikbaar; houd voor actuele informatie onze website in de gaten.

Bibliotherapie

Bibliotherapie: de helende kracht van boeken. Want ook al zijn al onze vestigingen in verband met het coronavirus tot en met maandag 6 april gesloten. En zijn alle activiteiten, groot en klein, binnen de bibliotheek èn op locatie per direct stopgezet; we zijn er (online) voor je.

‘Stilte, rust en aandacht zijn belangrijke voorwaarden voor werkelijke creativiteit en helder nadenken, betoogt Joke J. Hermsen in Stil de tijd. Maar hoe komen we na de 'rust' weer in beweging? Daarover houdt ze in Kairos, Een nieuwe bevlogenheid een hartstochtelijk pleidooi voor een andere, meer bevlogen tijd. We kennen Chronos als de lineaire, meetbare tijd, maar we zijn Kairos als de god van het geschikte ogenblik vergeten. Toch kan juist deze tijdervaring ons onverwachte kansen en inzichten bieden. Hermsen vindt Kairos terug in het werk van o.a. Nietzsche, Arendt, Bloch, Benjamin en Heidegger, en verbindt deze aan begrippen als enthousiasme, inspiratie, empathie en bezieling. Deze essays over filosofie, kunst, cultuur en onderwijs ontvouwen nieuwe manieren van hoopvol denken, die ons kunnen inspireren een uitweg uit de crisis te vinden en veranderingen op gang te brengen’.

Laat ons dat nu inspireren. Juist nu het RIVM oproept om thuis te blijven en sociaal contact te vermijden, kan je samen zijn. Met jezelf, in alle rust. In stilte of juist in alle drukte; met je gezin, je (bonus)kinderen.
Omdat we weten hoe fijn, rustgevend en leuk lezen is en we het jou ook van harte gunnen; kun je zelfs als je geen lid bent, bij de Bibliotheek online boeken lezen en luisteren. Speciaal voor alle ouders met kinderen, die thuis zijn omdat de scholen gesloten zijn, hebben we een lijst samengesteld met fijne online leestips voor kinderen.
Ben je wel lid, dan wist je het al, maar dan toch nog even voor de zekerheid. In je online bibliotheek kun je wel tot 10 e-books tegelijkertijd (!) lezen, lekker makkelijk en extra fijn met al die mensen thuis. Ben je alleen, dan heb je helemaal geluk; zijn al die fijne e-books helemaal voor jezelf.