100 jaar Brediuskwartier

Themaochtend in Bussum

door Nol Verhagen van de Historische Kring Bussum

logo van Historische Kring Bussum

De ontwikkeling van het Brediuskwartier is dit jaar precies 100 jaar geleden van start gegaan. Aan deze chique woonwijk is op diverse plaatsen nog goed af te lezen hoe het gebied er vroeger heeft uitgezien en welke ingrepen er hebben plaatsgevonden om het gebied bewoonbaar te maken.
De geschiedenis van de wijk voert ons ook terug naar het ontstaan van Bussum als zelfstandige gemeente, de aanleg van de spoorlijn, de bombardementen uit te Tweede Wereldoorlog en zelfs naar de Erfgooiers.
Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de rijks- en gemeentelijke monumenten en aan de architectuur in het Brediuskwartier.

Iedereen is van harte welkom, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De entree is vrij!