Een middag met Griet Op de Beeck

foto Griet Op de Beeck

in Bibliotheek Weesp

kaft van Let op mijn woorden, Griet Op de Beeck

Dit wil je niet missen; Griet Op de Beeck komt naar de Bibliotheek van Weesp.
Griet Op de Beeck is schrijver. Al heeft ze jarenlang moed moeten verzamelen om dat ook te durven zijn. Inmiddels kunnen we wel stellen dat het haar gelukt is. Sinds haar gelauwerde debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013), Kom hier dat ik u kus (2015) en de verhalenbundel Gij nu (2016) is Op de Beeck niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse letteren. Zij verkocht reeds meer dan 1,5 miljoen boeken. Haar werk wordt verfilmd, bewerkt voor toneel en vertaald in negen talen. In Weesp komt ze onder andere vertellen over haar meest recente boek Let op mijn woorden. Het is haar vierde roman en het tweede deel van de trilogie waar ze momenteel aan werkt. Het bijzondere aan deze trilogie is, dat het tweede deel geen vervolg is op het eerste deel, Het beste wat we hebben, maar dat de personages uit deel 1 en 2 elkaar in het nog te verschijnen derde deel zullen kruisen.

‘Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn’.

Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien. Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.

• € 12,50
  • € 10,00 voor leden