Schrijversontmoeting met Barend Eikelenboom

30 juni 2022, van 20:00 tot 22:00 | Bussum

Kosten: € 3,50

Donderdagavond 30 juni is er een schrijversontmoeting met Barend Eikelenboom in de bibliotheek in Bussum. Barend wordt geïnterviewd over zijn schrijverschap, interesses en natuurlijk over zijn vorig jaar verschenen thriller “Geslepen”. Vragen stellen mag natuurlijk ook.

Barend Eikelenboom (1955) was directeur van de Bibliotheek Naarden-Bussum.

Naast schrijven is reizen, onder andere met de camper, zijn grote passie. Hij heeft zich goed verdiept in de diamanthandel en zijn kennis van Suriname levert mooie beschrijvingen van dat land op. ‘Geslepen’ is zijn eerste roman. Er liggen diverse verhaalideeën te wachten om acte de présence te geven in een tweede roman.

Uitgeverij Boekscout geeft het boek uit en zij leveren op bestelling om de papierschaarste tegen te gaan. Mocht je jouw boek gesigneerd willen door Barend, bestel dan tijdig een exemplaar bij Boekscout via https://www.boekscout.nl/ .

• Inloop: 19.30 uur
  • Start: 20.00 uur
  • Locatie: Bussum
  • Kosten: € 3,50

Lees hier alvast een stuk uit het boek 'Geslepen' van Barend Eikelenboom

Om tien uur kwam er een vrouw uit het appartement. Johnny was net van plan geweest om ergens een kop koffie te drinken toen de voordeur openging. Het was een blonde vrouw, eenvoudig gekleed in een strakke spijkerbroek en trui. Ze had een koffertje bij zich, liep het trapje af van het bordes naar een blauwe Mini die langs de gracht stond geparkeerd. Ze stapte in, draaide even later de parkeerplaats uit en reed weg.Na tien minuten ging de deur weer open. Johnny wist niet wat hij zag. De vrouw die hij een paar dagen geleden dood in het appartement had zien liggen kwam de deur uit, draaide zich om, sloot de deur af en liep het trapje van het bordes af richting de Leidsestraat. Het was een prachtige vrouw. Haar lange zwarte haar golfde licht terwijl ze liep. Ze was gekleed in een korte rok met elegante laarsjes en een duur uitziend leren jackje erboven. Het leek of ze een deel van haar hand in verband had. Johnny stak de gracht over en liep achter haar aan. Ze liep naar de parkeergarage honderd meter verderop, ging daar naar binnen en kwam er na vijf minuten uit in een witte Jaguar E-Pace met een Belgisch kenteken. Ze sloeg rechtsaf de gracht op en reed langs hem heen. Ze keek hem even aan, gaf gas en accelereerde snel op de nog rustige gracht. Godallemachtig, dit kon niet waar zijn. De vrouw, afgelopen week in het appartement, was hartstikke dood geweest. Hij wist het zeker. Alex wist het zeker. Het feit dat ze een paar uur later was verdwenen had hij min of meer weggedrukt. Hij had het op een gegeven moment geaccepteerd en uit z’n gedachten gebannen. Geen oorzaak voor gezocht. Het ging hem niet aan en het boeide hem niet. Hij had de diamanten, daar ging het om. Maar nu liep ze weer levend rond. Dat viel niet zomaar te negeren. En ze was relaxed. Ze wekte niet de indruk een vermogen aan diamanten kwijt te zijn.

Boek lenen?

• Bekijk details van Geslepen Barend Eikelenboom Geslepen

De diamanthandelaar Esther Simons wordt dood aangetroffen in haar appartement in Amsterdam, door 2 inbrekers. Haar zus Sarah huurt de privédetective Richard...

Gedrukt boek