Inloopspreekuur Sociaal Wijkteam - Eemnes

3 augustus 2021, van 16:00 tot 17:00 | Elke week | Eemnes

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

plaatje bij Inloopspreekuur Versa Welzijn in Loosdrecht

Maakt u zich ook wel eens zorgen over een bewoner in uw straat, of iemand die u weleens tegenkomt in de buurt? U voelt aan dat het niet goed gaat met deze persoon, maar u weet niet hoe u kunt helpen. Of bent u eenzaam, op zoek naar hulp, maar weet u niet waar? Dan biedt het Sociaal Wijkteam Eemnes hulp.

Het Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam wil voorkomen dat kwetsbare mensen in de samenleving te lang op zichzelf aangewezen zijn, waardoor ze in grote problemen kunnen komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eenzaamheid, angsten, problemen met vaardigheden, sociaal isolement, maar ook psychische problemen, armoede en verslaving. Door tijdig en snel ondersteuning te bieden wil het team voorkomen dat deze mensen later aangewezen zijn op zware zorg.

Nadat het Sociaal Wijkteam een signaal heeft ontvangen volgt een gesprek met degene over wie men zich zorgen maakt. Het Sociaal Wijkteam bekijkt de situatie en verheldert de vraag. Hierbij maakt het team gebruik van het sociaal netwerk van de persoon, de voorzieningen in de wijk en eventuele inzet van vrijwilligers. Waar nodig verwijst het wijkteam door naar het loket van de gemeente.

Wanneer?

Spreekuur op dinsdag van 16-17:00 uur
Woensdag en donderdag per mail en telefonisch bereikbaar
Contactpersoon: Serena Stad

Bel: 035 - 303 46 06
Mail: sstad@versawelzijn.nl