Coming Out Day met Edward van de Vendel

11 oktober 2022, van 20:00 tot 22:00 | Bussum

Kosten: €8,- voor leden / €10,- voor niet-leden

2E KAARTJE GRATIS (in de bieb) - Op dinsdag 11 oktober 2022 ontmoeten we niemand minder dan Edward van de Vendel in onze bibliotheek in Bussum. We gaan in gesprek over zijn bundel ‘Gloei’ waarin Edward van de Vendel twintig jongeren tussen de zestien en de drieëntwintig jaar aan het woord laat. Hun ontroerende persoonlijke verhalen geven een breed beeld van de queer jongeren van nu.

Zij vertellen uitgebreid en openhartig over alles wat er in hun leven gloeit. Denk daarbij aan liefde, woede en ambitie. Daarin zijn ze zeer verschillend: van de achttienjarige paralympische zwemkampioen tot de Syrische bootvluchteling. Hoe divers ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: hun geaardheid of hun gender wijkt af van die van de meerderheid. Hun verhalen ontroeren en laten je niet zelden met ingehouden adem verder lezen. 

Ieder interview wordt voorafgegaan door een gedicht dat Van de Vendel maakte naar aanleiding van het gesprek, en een getekend portret door Floor de Goede. Een van de geïnterviewde jongeren zal aanwezig zijn bij deze schrijversontmoeting. 

Praktische informatie

Wanneer
Dinsdag 11 oktober 20.00-22.00 uur (inloop 19.30 uur) 

Waar
Bibliotheek Bussum 

Kosten
€8,00 leden / €10,00 niet-leden, koop je kaarten in de bieb en krijg je 2e kaartje gratis!

Kaarten kopen

Kaarten koop je online via onderstaande knop. Wil je het tweede kaartje gratis, koop je kaarten dan in een vestiging van Gooi en meer.


Enorm oeuvre

Edward van de Vendel heeft enorm veel geschreven: zijn oeuvre bestaande uit meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken: fictie, non-fictie, poëzie en prentenboeken. Tijdens zijn studie schreef hij gedichten die gepubliceerd werden in de jeugdbijlage van Vrij Nederland. Zijn eerste dichtbundel met de titel ‘Betrap me!’ verscheen in 1996. Veel van zijn werk is met prijzen bekroond, waaronder elf keer een Zilveren griffel en twee keer de Woutertje Pieterse Prijs. Ook werd hij genomineerd voor internationale kinderboek prijzen als de Hans Christian Andersen Medaille en de Astrid Lindgren Memorial Award. In Duitsland kreeg hij in 2016 de zogenaamde Jugendliteratur prijs.  


Eerst het boek 'Gloei' lezen?

  • Edward van de Vendel Gloei

    Paralympisch zwemkampioen Querijn is biseksueel en de gelovige Marijke heeft een vriendin. Ruim twintig jongeren (16 t/m 23) vertellen openhartig over...

    Gedrukt boek

Reserveer