Workshop KlimaatGesprekken

19 september 2020, van 20:00 tot 22:00 | Huis van Eemnes

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

klimaatgesprekken

met klimaatcoaches Jan Portengen en Nienke Hendriks in Huis van Eemnes

Klimaatcoaches Nienke Hendriks (1980) en Jan Portengen (1951) gaan tijdens deze persoonlijke workshop in op wat klimaatverandering is. Tijdens de avond komen verschillende thema’s aan bod, bijvoorbeeld; wonen, reizen en eten. Per thema kijk je welke keuzes bij jou passen en wat echte klimaatklappers zijn. Het mooie hiervan is dat je door de persoonlijke thema’s direct in verbinding staat met elkaar en dat je samen ontdekt wat je kunt doen om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken. Je wordt je bewust van wat klimaatimpact is, hoe je je eigen klimaatimpact kunt verminderen en hierover het gesprek met anderen aan te gaan. De kernwoorden; humor, hoop en handelingsperspectief staan centraal.

Over de klimaatcoaches

Nienke Hendriks, klimaatcoach en veranderaar in de gezondheidszorg, woont in Diemen samen met zoon Julius (4), dochter Lois (6) en manlief Giso. Nienke draagt graag bij aan het beperken van de klimaatverandering, door te doen wat ieder individu zelf in de hand heeft: het beperken van de eigen 'footprint', en door anderen te inspireren om zich hier ook voor te interesseren.

Jan Portengen, klimaatcoach, vader van 2 zoons; Sjoerd (39) en Jidde (35), al 41 jaar getrouwd met Ans en woonachtig in Muiden. Jan vindt het belangrijk dat mensen, dieren en planten in een goede onderlinge verhouding op deze planeet samenleven. Daarom zet hij zich als Klimaatcoach voor Klimaatgesprekken in voor het behouden en versterken van de natuur en de biodiversiteit, ook in en om Gooise Meren.
 

Vooraf aanmelden

In verband met het maximum aantal bezoekers dat we per event kunnen ontvangen en om teleurstelling aan de deur te voorkomen is het aanmelden voor deze avond verplicht.

Aanmelden kan

  • nu meteen online
  • via de Wise-app
  • aan de balie in de Bibliotheek van het Huis van Eemnes
  • telefonisch via het nummer van de helpdesk 085 - 2085418 op werkdagen van 10.00 – 14.00 uur.

Locatie: Huis van Eemnes
Datum: 19 september 2020
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur (inloop 19:45 uur)
Kosten: Gratis