Write for rights

10 december 2021, van 10:00 tot 20:00 | Weesp

Kosten: Gratis

Actie ’Write for Rights’: vrijdag 10 december 2021. Ook dit jaar de actie ‘Write for Rights’ van Amnesty International in Weesp. We schrijven o.a. voor Zhang Zhan. Hieronder haar verhaal. Daarnaast voor Mohammed Baker uit Egypte, Ciham Ali uit Eritrea en zeven andere slachtoffers van overheidsoptreden en willekeur.

10 december

Op 10 december Dag van de Rechten van de Mens is de bibliotheek inWeesp van 10:00 uur tot 20:00 uur open om te komen schrijven. We houden rekening met de corona-regels.

Zhang Zhan (China)
Toen Wuhan als eerstestad ter wereld in lockdown ging, was Zhang Zhan eenvan de weinige burgerjournalisten dieverslag deed van de beginnende coronacrisis. Ze wilde de waarheid naar buiten brengen. Daarom trok de voormaligadvocaat in februari 2020 naar de belegerde stad. Op sociale media deed ze verslag van overheidsvertegenwoordigers die onafhankelijke verslaggevers oppakten en familieleden van coronapatiënten lastigvielen. Zhang Zhan werd opgepakt en veroordeeld tot 4 jaar cel. Zo wilden de autoriteiten haar het zwijgen opleggen. We schrijven voorZhang Zhans vrijlating.

Kom naar de bibliotheek in Weesp. Schrijf mee en ondersteun de actie ‘Write for Rights’. Ook in de vestiging Bussum staat een tafel met informatie over dit onderwerp.