De bibliotheek is vanaf 2 juni verruimd open

foto bij De bibliotheek mag weer (gedeeltelijk) open

tot 14 juni

plaatje tekst Maatregelen tegen het coronavirus

Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen, maar natuurlijk is het niet alles meteen zoals het was. Vanwege het coronavirus zijn we vanaf nu de ‘'anderhalve meter bibliotheek’'. Wat betekent dit? We richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat zij stap voor stap weer gebruik kunnen maken van de bibliotheek. Hoe de ‘’anderhalve meter bibliotheek’’ eruit ziet, leggen we hieronder aan je uit.

Boeken lenen en terugbrengen

Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen en wanneer de mandjes op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. Ook is er in de bibliotheek een looproute aangegeven. Materialen kunnen worden ingeleverd bij binnenkomst (inleverkasten of inleverbakken) bij uw vestiging

Maatregelen tegen coronavirus

• Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging.
  • Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Gebruik een mandje. Zijn de mandjes op dan vragen we je te wachten tot erweer één beschikbaar is.
plaatje bij de corona maatregelen van de bibliotheek

De leestafel, het leescafé, de koffiemachine en de toiletten

Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Openingstijden

De openingstijden zijn voorlopig aangepast. Bekijk de openingstijden in de periode van 2 juni t/m 14 juni.
Je kunt momenteel alleen terecht bij de bibliotheek voor het lenen en terugbrengen van boeken.

Liever afhalen of thuisblijven?

Wil je liever een verrassingstas afhalen? Dat kan, want de Afhaalservice bieden we nog steeds aan. Alle 67+ leden kunnen ook gebruik maken van de Bezorgservice. En natuurlijk blijven we online ook open!

Gebruik van computers en werkplekken

Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Bijeenkomsten in de bibliotheek

Er kunnen bijeenkomsten voor groepen tot tien personen plaatsvinden. Dat betekent dat we een aantal van onze activiteiten kunnen hervatten. Welke dat zijn en hoe we dat organiseren, gaan we op korte termijn bepalen. Wij informeren je daar zo snel mogelijk over.

Heb je vragen over de nieuwe coronamaatregelen?

We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via helpdesk@bibliotheekgooienmeer.nl of via 085 – 2085418 op werkdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur.