Expositie vol lichtpuntjes

6 mei 2022 t/m 1 juli 2022 | Bussum

Kosten: Gratis

Expositie vol lichtpuntjes van @Kunstenares-Eemnes (Marjolein Koops- de Vries) in bibliotheek Gooi en meer Bussum

Kunstenares Eemnes (Marjolein Koops- de Vries) is voor even terug in haar ‘hometown’ Bussum om op vrijdag 6 mei 2022 de expositie feestelijk te openen. Zowel leden, als niet-leden van de bibliotheek zijn van harte welkom van 18:45 tot 19:45 uur voor een hapje en een drankje.

Met thema’s als humor en geborgenheid verspreidt de kunstenares haar lichtpuntjes. Dit doet ze met grootse en opvallende schilderijen vol kleur,
maar ook door meer ingetogen werken met spraakmakende monochrome zwart-wittekeningen.

In mijn minimalistische lijntekeningen en vrolijke expressionistische schilderijen leg ik aandacht op het mooie of grappige. Soms is dat op het eerste gezicht niet zichtbaar; dat maakt het juist een kunstwerk om bij stil te staan.

Marjolein gelooft dat we lichtpuntjes zoveel mogelijk moeten verspreiden. Daarom doneert ze 5% van de opbrengst van elk verkocht werk aan Stichting Lezen en Schrijven. Dé organisatie die ervoor zorgt dat iedereen in Nederland kan lezen, schrijven en/of rekenen.

Haar kunstwerken zijn te bewonderen tot en met 1 juli 2022.