Expositie Willem van Spronsen

26 augustus 2022 t/m 6 oktober 2022 | Huis van Eemnes, gang

Kosten: Gratis

Van 26 augustus t/m 6 oktober kun je genieten van de werken van Willem van Spronsen. Na succesvolle exposities in Malta en het Kasteel van Rhoon worden 40 schilderijen en tekeningen van Willem van Spronsen tentoongesteld in zijn dorp: in het Huis van Eemnes.

Willem reist veel door de wereld. Hij heeft zijn tekenboek altijd bij de hand. Zo heeft hij  getekend in Beijing, Moskou, Istanbul, Malawi, Tunesië , New York en op vele andere plaatsen. Binnenkort reist hij naar Nepal om daar tempels te tekenen.

Vele tentoonstellingen heeft Willem in binnen- en buitenland.  In Frankrijk, Bosnië en China. Ook waren zijn werken te zien in de Hermitage Amsterdam, Kunstmuseum Den Haag, Comenius Museum en Museum MUBO Boxtel. En niet te vergeten de jaarlijkse expositie op het Museumplein in een groot Paviljoen voor het Rijksmuseum.

Hij heeft veel geleerd van MARTEN TOONDER, die hem in zijn laatste levensjaren de kleine kneepjes van het vak bijbracht. Over de vriendschap met zijn leermeester schrijft Willem in de  literaire bladen HOLLANDS MAANDBLAD en TIRADE.

Willem werkt veel in opdracht, o.a. voor de Directie Schiphol, gemeente Hilversum en particulieren. Bijzondere herinneringen heeft hij aan de opdracht die de Universiteit Wageningen hem verstrekte. Hij maakte daarvoor dertig pentekeningen van unieke plekken in Nederland voor de leden van de Raad van Toezicht over Kennis voor Klimaat.

Willem is geboren in Den Haag, volgde de kunstopleiding aan de Koninklijke Academie bij Jan van Spronsen. Genomineerd als schilder van het jaar en  ridder in de orde van Oranje Nassau voor kunst en cultuur.Onlangs is hij voor “Amsterdamse TV  Peter Talk”  geïnterviewd op het Museumplein bij het Rijksmuseum. Op donderdag 22 september om 19.30 tot  20.00 uur geeft Willem een korte lezing “BLOEMEN EN EEMNES”  met een rondleiding bij zijn 40 werken  in het Huis van Eemnes, voordat het RONDJE CULTUUR  begint.

Inwoners van Eemnes en Gooise Kunstvrienden ontvangen 40 % korting op de kunstwerken.