Beelden van de ziel

werk van Hélène van der Sloot

Expositie in Bussum

Sluierschilderijen met aquarelverf

‘Eén beeld kan meer zeggen dan duizend woorden’ is een wijs gezegde.

Deze vorm van schilderen is verbonden met het verkennen en verbeelden van de diepere lagen van bewustzijn. In het zoeken en tasten, via intuïtief sluier-schilderen, ontstaat er eerst een woordeloos gesprek met kleuren zonder vorm. Vervolgens ontvouwt zich een sfeer die iets duidelijk wil maken via gevoel. Door kleurensluiers over elkaar te zetten wordt kleur intenser, maar blijft wel levend licht.
In de overgave aan en wisselwerking met deze intuïtieve innerlijke leiding en sturing, ontstaan prachtige kleurrijke verbeeldingen: beelden van de Ziel.
De verbinding tussen het onbewuste en bewuste wordt zichtbaar en ervaarbaar gemaakt. Iedere exposant heeft op deze wijze een of meerdere schilderijen tot expressie gebracht.

Annet Hoeijmans-Boon (inspirator)
Hélène van der Sloot (organisator)
Margreet van Impelen
Boukje Westerman
Aeltsje Roodenburg-Rinsma

De expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Bussum.