Hans Bongers

2 maart 2020 t/m 27 april 2020 | Loosdrecht, Tjalk 41

werk van Hans Bongers

Expositie in Loosdrecht

Kleur geven aan het leven

werk van Hans Bongers

Op zaterdag 7 maart zal de expositie om 12.00 uur feestelijk geopend worden door Bertie van Keulen (werkzaam geweest met Cobra groep kunstenaars) en Rosalie van Rijn (Wethouder Sociaal Domein Weidemeren).

Het initiatief en expertise om te gaan werken met paletmessen en acryl heeft Hans Bongers bij Charlene van den Eng Art opgedaan in Laren. Sinds een aantal jaar laat hij zich met veel enthousiasme door haar inspireren. Daarvoor heeft hij enkele jaren aan de Gooise Academie in Laren cursussen gevolgd.
Kleur geven aan het leven en vanuit niets iets creëren gaat hem makkelijk af.
Aanvankelijk werden de grachten van Amsterdam en Utrecht felgekleurd neergezet gevolgd door portretten, boksers, rugbyspelers, voetballers en ballerina’s
Hans verblijft veel in Frankrijk, herkenbaar is dit in de werken als Arc de Triomphe, Militairen op terras bij de Champs Elysee en een actie van de Gele Hesjes. Deze werken zijn geïnspireerd op foto’s van Olav Ruiter Photograpy Paris.

De expositie is tijdens de openingstijden van de bibliotheek te zien.