Hinke Huisman

24 januari 2020 t/m 1 maart 2020 | Weesp

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

werk van Hinke Huisman

in Weesp

Groots & kleurrijk

Beeldend kunstenaar Hinke Huisman exposeert een selectie van haar kleurrijke werk.

Haar schilderijen (acrylverf op doek) en mixed media prints zijn groot van formaat, op de grens van figuratie en abstractie, met een sterke zeggingskracht. Natuur is haar grootste inspiratiebron; bomen en bloemen, lucht en aarde. Materiaal en techniek hebben een grote rol in het proces, hierdoor is er ruimte voor toeval en ontstaat een interessante gelaagdheid.

Hinke begon haar creatieve pad als ruimtelijk vormgever. Na enkele jaren werk in steen en staal ontdekte ze op de academie in Rotterdam het tweedimensionale vlak en het plezier van kleur. Lang tijd combineerde Hinke een baan in het onderwijs met haar kunstenaarschap. Sinds 2014 komen alle activiteiten samen in het atelier in Naarden. Hinke werkt hier aan haar schilderijen en objecten en geeft dagelijks les. Ze gelooft in de kracht van creativiteit en helpt graag anderen dat te (her-)ontdekken.

Op 28 februari wordt de tentoonstelling feestelijk afgesloten met een finissage van 16.30-17.30 uur. Tot 2 maart kun je, binnen de openingstijden, altijd binnenlopen; van harte welkom.