Tegenlicht Meet Up

Tegenlicht Meet Ups in het Gooi

Vanaf dinsdag 10 september zal er wekelijks op dinsdagavond gelegenheid zijn om na te praten over de VPRO Tegenlicht uitzending van de zondag ervoor. Ook worden er interessante sprekers uitgenodigd, waarmee het onderwerp dieper verkend kan worden.
De locatie is afwisselend De Groene Afslag in Laren en Bibliotheek Gooi en meer, vestiging Bussum.

10 september - In de ban van het bos

We zouden vooral van bomen af moeten blijven, al is het alleen maar om onze eigen overlevingskansen te vergroten.

Lees meer en praat mee

17 september - Plattelandspioniers

Mede door de hoge vastgoedprijzen trekken veel starters, startups en jonge gezinnen uit de stad naar het platteland. Wie over de stadsmuren tuurt ziet groen, een huis met een tuin, ruimte voor experiment en innovatie.

Lees meer en praat mee

24 september - Waterlanders

De zeespiegel stijgt en de bodem zakt. Waar we dat probleem de afgelopen eeuwen nog met dijken, waterschappen en een Deltaplan konden oplossen, zullen die toepassingen de komende honderd jaar misschien niet meer toereikend zijn.

Lees meer en praat mee

1 oktober - Orde in de chaos

“We hebben een samenleving gecreëerd waar wij als mens eigenlijk niet meer aan kunnen voldoen” zegt psychiater-filosoof Damiaan Denys. Zit de echte crisis in onszelf?

Lees meer en praat mee

8 oktober - De zaak Shell

VPRO Tegenlicht volgt vier mensen die het verduurzamen van Shell als missie hebben: een klimaatadvocaat, een jonge aandeelhouder, een energiejournalist en een voormalig Shell bestuursvoorzitter.

Lees meer en praat mee