Huiswerkbegeleiding: leren in de bibliotheek

foto Huiswerkbegeleiding

in Eemnes en Loosdrecht, voor middelbare scholieren

Uw kind kan terecht in deze twee vestigingen, steeds van 14.30 - 17.30 uur:

  • Eemnes op maandag, woensdag en vrijdag
  • Loosdrecht op dinsdag, donderdag en vrijdag

Hij of zij kan kosteloos een keer komen kijken en kennismaken. Ook als ondersteuning voor korte tijd (minimaal 3 maanden) nodig is, is dat mogelijk.
Als u hiervoor belangstelling heeft, neem dan contact op met:

Boaz: "Sinds de huiswerkklas haal ik alleen maar voldoendes."

Hoe het werkt

De begeleiding sluit aan op de werkwijze en methodes die gehanteerd worden op school. Er wordt gestructureerd gewerkt met gerichte aandacht voor uw kind en de zekerheid dat uw kind de juiste tijd besteedt aan het huiswerk. Ook wordt er aandacht besteed aan studievaardigheden en planmatig werken.

Na binnenkomst wordt de leerling ontvangen met thee, direct daarna wordt er een dagplanning gemaakt. Met de begeleider wordt gekeken hoe lang uw kind met bepaalde huiswerkonderdelen bezig zal zijn. Ook wordt het huiswerk voor de dagen er na doorgenomen om tot een meerdaagse planning te komen. Als uw kind klaar is met het huiswerk of huiswerkonderdelen, wordt dit gecontroleerd en overhoord. Ook worden eventuele extra aandachtspunten besproken. Wat kan er de volgende keer beter of anders? Het is de bedoeling dat uw kind aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis gaat.

Een ouder: "Door de huiswerkklas heb ik als ouder meer vrije tijd."

Wat de bibliotheek biedt

foto twee mensen

Uit ervaring blijkt dat leerlingen meer gemotiveerd zijn om onderwijs te volgen wanneer zij hogere cijfers halen. Voor ouders betekenen de betere leerresultaten rust en het voorkomen van spanningen over huiswerk en schoolprestaties.

De bibliotheek biedt een rustige, sfeervolle en inspirerende omgeving. Materiaal, nodig ter voorbereiding van een spreekbeurt, presentatie, werkstuk of boekverslag is voorhanden. Toch is de bibliotheek net even een andere omgeving dan school. Het is niet ‘schools’ en wanneer uw kind klaar is met huiswerk kan het hier ook gamen, lezen of iets anders gaan doen. In de plaatsen waar wij huiswerkbegeleiding aanbieden zit geen voortgezet onderwijs. Uw kind zal dus in een andere plaats naar school gaan. Wij bieden de mogelijkheid om huiswerkbegeleiding te volgen in de eigen woonplaats. Dus eerst richting huis, u weet dat uw kind al “om de hoek” zit en uw kind hoeft aan het einde van de middag niet nog een eind door het donker te fietsen of te reizen.

Tarieven

*We houden rekening met vakantiedagen en eventuele bijzondere afspraken. Het hier weergegeven maandbedrag is meestal lager. De getoonde tarieven gelden vanaf 01-09-2014. Alle tarieven zijn vrijgesteld van btw.

Activiteit per middag per week per maand*
1 middag per week € 27,50 € 27,50 € 110,-
2 middagen per week € 25,- € 50,- € 200,-

3 middagen per week

€ 20,-

€ 60,-

€ 240,-