Leeskringkoffers

logo Leeskringkoffers, ProBiblio

voor leeskringen

plaatje van een Leeskringkoffer

In Noord- en Zuid-Holland maken zo’n zevenhonderd leeskringen gebruik van de dienst Leeskringkoffers van ProBiblio, een ondersteunende instelling voor bibliotheken. Met deze service heeft uw leeskring altijd op de afgesproken tijd 7 exemplaren van een literair boek in huis, met daarbij een informatiemap over de auteur en het boek. De jaarlijkse Boekenlijst voor leeskringen biedt volop keuze en wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Probiblio komt zo goed mogelijk aan uw wensen tegemoet, maar biedt geen garantie elke gewenste titel te leveren. Daarom levert u een ruimere wensenlijst in dan wat u in een seizoen zult lezen. Daarnaast kunt u zich ook laten verrassen op een splinternieuwe titel. 

Aanmelden

Voor deze service vragen wij één contactpersoon die lid is van Bibliotheek Gooi en meer. U kunt zich aanmelden bij de bibliotheekvestiging waar u de leeskringkoffer op wilt halen. Op dit formulier kunt u uw gegevens invullen en de boekwensen en data noteren. U kunt het formulier ook afhalen bij de bibliotheek.

Aanvragen van titels

Uw leeskring kiest uit de boekenlijst minimaal 20 titels, ongeacht het aantal titels dat uw leeskring dit seizoen wil lezen, en liefst zowel nieuwe als oudere titels. Vermeld de titels op volgorde van voorkeur dit formulier (of het formulier wat u in de bibliotheek kunt ophalen), zodat ProBiblio hier zo veel mogelijk rekening mee kan houden. Ook noteert u wanneer u de leeskringkoffer af wilt komen halen. Lever het formulier in bij uw bibliotheek, uiterlijk 3 weken voor de eerste gewenste afhaaldatum.

Kosten en leentermijn

Een leeskringkoffer kost € 17,00. U mag de koffer 6 weken houden. Wilt u per seizoen bijvoorbeeld 8 leeskringkoffers ontvangen, dan kost dat dus 8 x € 17,00.

De factuur wordt eenmaal per jaar in april gestuurd naar de contactpersoon van uw leeskring. Omdat een strak schema nodig is om alle leeskringen goed te bedienen, vragen wij u de leeskringkoffer op tijd terug te brengen.
Leent u langer dan 6 weken, dan wordt € 17,00 extra in rekening gebracht.

Ophalen en inleveren van de leeskringkoffer

U ontvangt bericht als de koffer voor u klaar staat. U brengt de koffer met complete inhoud binnen 6 weken weer terug bij dezelfde bibliotheekvestiging als waar u de koffer geleend heeft.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met één van de vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer, of bel 035-6973000.