Bibliotheek Gooi en meer

De bieb is open voor afhalen

Tijdens aangepaste openingstijden kun je reserveringen of een verrassingstas afhalen bij de bibliotheek. Hoe dit werkt lees je bij de Afhaalservice.

Voor bezoekers zijn onze vestigingen echter tot en met dinsdag 20 april gesloten. Ook zijn alle activiteiten tot deze datum geannuleerd.

Online blijven we dus voor iedereen open. Dit betekent dat je gewoon boeken, online e-bookstijdschriften en luisterboeken kunt blijven lenen!
 

Helpdesk

Helpdesk

We helpen je graag bij vragen over lenen, abonnementen, e-books, e-readers en de Bibliotheek-app van de Online Bibliotheek.

Blijf je ontwikkelen

Online cursussen

Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen. Alle leden van de Bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden.

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.
 

Digisterker en Klik en Tik

In de cursus Digisterker leer je gebruik te maken van de DigiD en van de digitale diensten van de overheid zoals inloggen bij de belastingdienst. Ook biedt de Bibliotheek 5 Klik en Tik cursussen voor mensen die nog weinig ervaring hebben met computers, internet en sociale media.

Vacature

Vacature Voorzitter Raad van Toezicht

Voor de Raad van Toezicht van Bibliotheek Gooi en meer zijn wij op zoek naar een Voorzitter. Leden van de Raad worden benoemd voor een periode van vier jaar, met de mogelijkheid van een verlenging met nog eens vier jaar.

Jaarverslag 2020


Lees nu het jaarverslag 2020:
Een open bibliotheek in corona tijd.

Lezing met Judith Visser

Judith Visser

De digitale Schrijversontmoeting van zaterdag 27 maart met Judith Visser over haar boek Zondagsleven is nu online terug te zienDeze online lezing werd georganiseerd in het kader van de Autismeweek en is gratis toegankelijk.

Voor sportieve ouderen

Sportief en Gezond BEL wil de inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren stimuleren om een vitaal leven te leiden. Nu samen bewegen niet zo makkelijk is, hebben ze een video gemaakt voor sportieve ouderen (...)

Hulp bij je belastingaangifte

Lees meer over hulp bij de belastingaangifte

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte? Of heb je behoefte aan een expert die met je meekijkt? Vanaf nu kun je ook een afspraak maken met een van onze deskundige vrijwilligers in een van onze vestigingen.

De Digitale Voorleestas

Meer over de Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit de Digitale Voorleestas met prentenboeken. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.
Voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

De Digitale Overheid

Lees meer over het Informatiepunt Digitale Overheid

Via de bibliotheek kan iedereen hulp krijgen bij taal, rekenen en digitale vaardigheden. Onze medewerkers helpen je graag om digitaal je weg te vinden op de websites van de overheid. Ook bieden wij allerlei cursussen aan (...)

Stageplekken

Wil je stage lopen bij een maatschappelijk betrokken, open en inspirerende organisatie?

Dan ben je bij de Bibliotheek Gooi en meer aan het juiste adres!

Vrijwilliger worden?

Meer over vrijwilligerswerk

Bij de Bibliotheek zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen die zichzelf willen ontplooien of anderen willen helpen.Te bizar en hilarisch

Kim: Onlangs heb ik Zoete Zoete Wraak BV van Jonas Jonasson gelezen. Een te bizar en hilarisch boek waarin o.a. een Masai-krijger, een kunsthandelaar en een reclameman op bijzonder toevallige wijze in elkaars leven komen.

Een aaneenschakeling van zeer goed gevonden gebeurtenissen waardoor ik het boek moeilijk weg kon leggen. Echt een boek om vrolijk van te worden, dat kunnen we nu allemaal wel gebruiken!Kwijt

Olivier: In De Opwindvogelkronieken raakt de hoofdpersoon alles kwijt: zijn baan, zijn vrouw en zijn kat. In de zoektocht naar zijn kat (symbool voor een innerlijke zoektocht) leert hij een vreemd buurmeisje kennen.

In dit mysterieuze verhaal weet Murakami wederom op een prachtig realistische manier surrealistische personen en werelden te beschrijven!
 

Alles is anders

Fleur: In zijn dagboek, Opgewekt naar de eindstreep, omschrijft Hendrik Groen gebeurtenissen in het verzorgingshuis in Bergen aan zee. Alles is anders zonder zijn vriend Evert en zijn vertrouwde omgeving in Amsterdam. Wel heeft hij gezelschap van juffrouw Jansen, het hondje van Evert, zijn vriendin Leonie en zijn adoptiekleindochter Frida. Maar zijn gezondheid gaat achteruit en 2020 is een jaar waarin alles anders gaat.

Voor de liefhebbers van zijn eerdere dagboeken een aanrader om dit vervolg te lezen.

Geestig verhaal

Renée: Angstige mensen van Frederik Bakman is een geestig verhaal met een diepere laag.

Soms tragisch, maar tegelijkertijd hartverwarmend. Je gaat echt van de personages houden!


Zeer intens

Dolf: Wat een geweldig boek is Ik blijf hier van Marco Balzano. Meeslepend op een mooie bijna afstandelijke manier.

De diepe genegenheid, voel je tot diep in je binnenste. En nergens sentimenteel, integendeel zelfs. Dat maakte voor mij, naast het verhaal, het boek tot de topper. Zeer intens.

Nieuwsbrief Gooi & meer

  • Onze digitale nieuwsbrief verschijnt 1x per maand

  • Je ontvangt nieuws over cursussen, lezingen en andere activiteiten

  • Ook voor niet-leden!

Voorlezen