Jeugd


Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.

  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar

Poppentheater Dubbele Jan (maart-april)

Afbeelding poppentheater Dubbele Jan

Alle vestigingen - Ik wil een groot monster (3-6 jaar). De kinderen krijgen na afloop een verrassingstas n.a.v. de Prentenboek Top10.

DJ Workshop:

Afbeelding DJ Workshop Bussum

Bussum - Wil jij ook DJ worden? Kom dan naar de DJ workshop in Bussum op woensdag 23 februari (leeftijd: 7-12 jaar).

Voorleesmiddag Bussum

Voorleesmiddag Bussum

Bussum - Vanaf 25 augustus elke woensdagmiddag van 15.00 tot 15.30 uur luisteren naar verhalen. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

BiebLab 2022

BiebLab

Alle vestigingen - Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Bij het BiebLab leer je op een speelse manier iets over technologieën en toepassingen.

CoderDojo

CoderDojo

Tijdens CoderDojo leer jen op een toegankelijke manier programmeren. Ga aan de slag met Scratch of Python en ontwerp je eigen game of kunstwerk!

Online tips jeugd

plaatje bij Online tips voor de jeugd

Tips op de website van de Jeugdbibliotheek zoals leeslijsten, e-books en luisterboeken en van alles rondom werkstukken en spreekbeurten. Daarnaast ook tips van Bibliotheek Gooi en meer.

Online tips scholieren

plaatje bij Online tips voor scholieren

Tips op de website van de Jeugdbibliotheek zoals leeslijsten, e-books en luisterboeken en van alles rondom werkstukken en spreekbeurten. Daarnaast ook tips van Bibliotheek Gooi en meer.

Week van de mediawijsheid

Afbeelding Week van de mediawijsheid

Het afgelopen jaar waren we massaal online te vinden: videobellen, webinars en livestreams. Al dat mediagebruik vraag om een kritische en bewuste omgang (...)

Onderwijs

Informatie voor het primair en voortgezet onderwijs

Bekijk de pagina voor het primair en voortgezet onderwijs. Bibliotheek Gooi en meer werkt op dit gebied samen met Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Aanbod PO en VO 2021-2022

plaatje bij aanbod Primair en Voortgezet Onderwijs

Met deze programma’s helpt de bibliotheek je bij het verbeteren van de resultaten voor taal.

Iets vervelends op internet?

Op Meldknop.nl vind je meer informatie en advies over pesten, seks, oplichting en lastigvallen.