Jeugd


Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.

  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar


Kinderboekenweek 2022

Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je van alles ontdekken over de natuur.

Bekijk activiteiten en boekentips

Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren

Voorleesmiddag Bussum

Voorleesmiddag Bussum

Bussum - Elke woensdagmiddag van 15.30 tot 16.00 uur kun je samen met onze voorleespinguin komen luisteren naar mooie verhalen in de bibliotheek van Bussum (met uitzondering van de schoolvakanties). Leeftijd: 3-6 jaar.

BiebLab 2022

BiebLab

Alle vestigingen - Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Bij het BiebLab leer je op een speelse manier iets over technologieën en toepassingen.

CoderDojo

CoderDojo

Tijdens CoderDojo leer jen op een toegankelijke manier programmeren. Ga aan de slag met Scratch of Python en ontwerp je eigen game of kunstwerk!

Meertalige voorleesfilmpjes

Afbeelding voorlezen

Bekijk samen met je kind voorleesfilmpjes in het Nederlands, Pools, Turks of Arabisch. Met meer dan 500 prentenboeken is er voor ieder kind wel iets leuks bij!

Ouders & Co

Media Ukkie Dagen

Ouders & co is een inloopochtend voor ouders en verzorgers, waarbij het draait het om ontmoeten, samen met je kind spelen, een kopje koffie of thee drinken. Kom je ook?

Online tips jeugd

plaatje bij Online tips voor de jeugd

Tips op de website van de Jeugdbibliotheek zoals leeslijsten, e-books en luisterboeken en van alles rondom werkstukken en spreekbeurten. Daarnaast ook tips van Bibliotheek Gooi en meer.

Online tips scholieren

plaatje bij Online tips voor scholieren

Tips op de website van de Jeugdbibliotheek zoals leeslijsten, e-books en luisterboeken en van alles rondom werkstukken en spreekbeurten. Daarnaast ook tips van Bibliotheek Gooi en meer.

Kinderopvang 2022

Afbeelding Week van de mediawijsheid

Wat kan de bibliotheek voor de Kinderopvang betekenen? Lees hier ons jaarprogramma 2022

Onderwijs

Informatie voor het primair en voortgezet onderwijs

Bekijk de pagina voor het primair en voortgezet onderwijs. Bibliotheek Gooi en meer werkt op dit gebied samen met Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Aanbod PO en VO 2022-2023

plaatje bij aanbod Primair en Voortgezet Onderwijs

Met deze programma’s helpt de bibliotheek je bij het verbeteren van de resultaten voor taal.

Iets vervelends op internet?

Op Meldknop.nl vind je meer informatie en advies over pesten, seks, oplichting en lastigvallen.