Jouw bibliotheek

Adressen en openingstijden

Exposities

Afbeelding agenda exposities Bibliotheek Gooi en meer

In Bussum, Eemnes, Loosdrecht, Muiden en Weesp is ruimte beschikbaar voor expositites van (lokale) kunstenaars. Te zien tijdens openingstijden.

De Speel-o-theek

plaatje bij Speel-o-theek, lees meer

De collectie is bedoeld voor kinderen van 2 tot ca. 12 jaar. Met een speel-o-theekpas zijn games en jeugd-dvd's voor de helft van de prijs te leen.

De Dementheek

De Dementheek

De Dementheek is de plek waar veel informatie te vinden is over dementie. Daarnaast zijn er ook boeken en spelactiviteitenmaterialen te leen.

MuziekWeb

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb

  • Curiosa klassiek: Schaken en muziek

    Er zijn genoeg musici en componisten geweest die een voorliefde voor schaken hadden, maar niemand is beroemder geworden dan François-André Danican Philidor (1725-1795). Sterker nog, in zijn tijd was hij...

    5 augustus 2022

  • Van Eigen Bodem: Zeemansliedjes

    In deze aflevering van Van Eigen Bodem staat het Nederlandstalige zeemanslied centraal. Met zoveel water in de buurt waren er altijd wel Nederlanders die een avontuur op zee beleefden. Uiteraard zongen...

    5 augustus 2022

Gastlenen

plaatje bij Gastlenen, lees meer

Wil je af en toe materialen lenen in een andere bibliotheek? Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert of sport? 

Het Winkeltje

Afbeelding Winkeltje in de bibliotheek

Wist je dat je bij de bibliotheek leuke cadeaus en mooie kaarten kunt kopen? Net even anders dan bij andere winkeltjes. Dus zoek je nog een leuk cadeau, kom naar de bieb!

VVV Cadeaukaart

plaatje bij VVV-cadeaukaart, te koop bij de balie

Te koop aan de balie