Afhaalservice

Bij Bibliotheek Gooi en meer kun je terecht voor de Afhaalservice. Bestel een verrassingstas; fijn voor het hele gezin of lekker voor jezelf. Bestel, kom langs en laat je verrassen. De Afhaalservice is ook heel efficiënt wanneer je enkel dat wat je gereserveerd hebt wilt afhalen.

Hoe werkt de Afhaalservice?

  1. Aanmelden

    Meld je hier aan en laat ons weten welk genre jouw voorkeur heeft. Ook kies je bij welke vestiging je de boeken wil ophalen.

  2. Ophalen

    Je ontvangt een e-mail als wij een tas met 5 boeken voor je hebben samengesteld. Het staat dan voor je klaar op de reserveringsplank.

  3. Neem je biebpas mee

    Kom langs om je tas boeken op te halen. Neem een geldige bibliotheekpas mee, kom alleen en zonder verkoudheidsklachten. Als je een tas boeken voor iemand anders komt afhalen, neem dan zijn/haar bibliotheekpas mee.

Hulp nodig?

Ken je een ander lid die hier gebruik van wil maken, maar niet zo handig is met de computer of de boeken niet kan ophalen? Misschien kan je helpen bij het invullen van het formulier. Met de juiste bibliotheekpas kan je de boeken ook voor iemand anders afhalen.

Heb je zelf hulp nodig of nog vragen? Neem contact met de Helpdesk via helpdesk@bibliotheekgooienmeer.nl of bel op werkdagen tussen 10.00-14.00 uur naar 085 – 2085418.
We helpen je graag!

Meer aanbod

We doen ons best om onze leden steeds meer mogelijkheden te geven om te blijven lezen zolang onze vestigingen zijn gesloten. Voor 67+ leden hebben we een speciale bezorgservice en via ons aanbod e-books en de gratis apps LuisterBieb en ThuisBieb bieden we heel veel digitale boeken voor jong en oud. We doen ons uiterste best om de dienstverlening van de bibliotheek, uiteraard op een veilige manier, de komende tijd verder uit te breiden.

Goed om te weten

Reserveringen

Ik heb bericht gehad dat mijn reservering klaarstaat. Mag ik die meenemen?

Ja, dat kan als deze reservering klaarstaat in de vestiging waar jij je boekentas gaat ophalen. Je kan dit aangeven op het aanmeldformulier. Wij voegen de reservering dan toe aan jouw tas. 

Wanneer ophalen?

Wanneer kan ik mijn tas boeken komen afhalen?

Als je tas klaar is, ontvang je een e-mail. Je kan de boekentas dan komen ophalen binnen 8 dagen. Als je niet komt, dan stellen we de boeken weer ter beschikking voor andere leners.

Wie mag afhalen?

Wie mag de tas boeken komen afhalen?

Volwassenen en jongeren met een geldige bibliotheekpas en uiteraard zonder verkoudheidsklachten. Kom het liefst alleen. Je kan wel voor meerdere personen tegelijk een tas afhalen, bijvoorbeeld voor je gezinsleden of mensen waar je voor zorgt.

Veilig

Hoe veilig is het gebruik van deze afhaalservice?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat medewerkers thuis blijven als ze klachten hebben en altijd 1,5 meter afstand houden. Dit stellen we ook als voorwaarden aan alle bezoekers van de Afhaalpunten

Meer?

Wat kan ik nog meer in de bibliotheek doen als ik mijn boekentas kom afhalen?

Je kunt nog andere boeken lenen. Er zijn altijd medewerkers aanwezig om toe te zien dat alles veilig en vlot verloopt.

Inlevertermijn

De reguliere inlevertermijn van 4 weken is van toepassing, behalve voor de toptitels; daarvoor geldt een inlevertermijn van 1 week.