Alzheimer cafe

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen die zorgen voor iemand met dementie (bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer), mensen met beginnende dementie, professionals en andere belangstellenden.

Bij elke bijeenkomst is er aandacht voor een onderwerp en gelegenheid voor vragen, advies en contact. Dit in een vriendelijke en veilige omgeving  met begeleiding door ervaringsdeskundigen, professionals en vrijwilligers. 

De zaal opent 30 minuten voor aanvang.
 

Agenda 2022

Agenda van het het Alzheimer Café in Gooise Meren:

 • 20 september 2022 Restaurant Bel-Ami, Brinklaan 86, Bussum.
  Van 19.30 tot 21.00 uur
  Thema: Hoe blijf je als mantelzorger overeind? Met Joke Werner.

 • 18 oktober 2022 De Mess, Adriaan Dortsmanplein 1-b, Naarden
  Van 19.30 tot 21.00 uur
  Thema: Omgaan met verlies en rouw bij dementie. Met Eef den Otter

 • 15 november 2022 Restaurant Bel-Ami, Brinklaan 86, Bussum.
  Van 15.00 tot 16.30 uur.
  Thema: Bewegen en dementie. Met Wieske Woutman

 • 13 december 2022 Bosshardt Het Trefpunt, Wilhelminaplantsoen 14, Bussum.
  Van 15.00 tot 16.30 uur.
  Muzikale kerstbijeenkomst: met optreden van de Pauwergirls    

Initiatief

Alzheimer Café Gooise Meren is een initiatief van de Werkgroep dementievriendelijk Gooise Meren, een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en omstreken, de King Arthur Groep, Bibliotheek Gooi en meer en Versa Welzijn, mogelijk gemaakt door gemeente Gooise Meren.

De bijeenkomsten zijn gratis en vrij toegankelijk, u hoeft zich niet op te geven voor een bijeenkomst. Uiteraard gelden de actuele coronaregels.

Voor praktische vragen of voor aanmelding als mogelijke vrijwilliger kunt u contact opnemen met Anita Kruys via a.kruys@alzheimervrijwilligers.nl  of via tel. 06-53 939 232.

De Dementheek
De Dementheek is de plek in Bibliotheek Gooi en meer waar veel informatie te vinden is over dementie. Naast informatie zijn er ook boeken en spelactiviteiten-materialen te leen.