Alzheimer cafe

Wat is het Alzheimer Café?

Met ingang van september 2021 start het Alzheimer Café in Gooise Meren. Tot het eind van dit jaar vinden vier bijeenkomsten plaats op drie locaties.

Het Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen die zorgen voor iemand met dementie (bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer), mensen met (beginnende) dementie, professionals en andere belangstellenden.

Bij elke bijeenkomst is er aandacht voor een onderwerp en gelegenheid voor vragen, advies en contact. Dit in een vriendelijke en veilige omgeving met begeleiding door ervaringsdeskundigen, professionals en vrijwilligers.

De zaal opent 30 minuten voor aanvang.
 

Agenda

Agenda van het het Alzheimer Café in Gooise Meren:

 • 21 sept. 2021 Restaurant Bel-Ami, Brinklaan 86, Bussum.
  Van 19.30 - 21.00 uur
  Thema: Verschillende ziektebeelden bij dementie

 • 19 okt. 2021 De Mess, Adriaan Dortsmanplein 1-b, Naarden.
  Van 19.30 - 21.00 uur
  Thema: De Geheugenpoli, Tergooi ziekenhuis

 • 23 nov. 2021 De Kazerne (Raadzaal), Kazernestraat 10 Muiden.
  Van 15.00 - 17.00 uur
  Documentaire over / in gesprek met Franc die Alzheimer heeft, m.m.v. Erik Zwiers

 • 14 dec. 2021 Restaurant Bel-Ami, Brinklaan 86, Bussum.
  Van 15.00 - 17.00 uur
  Thema: Muziek en dementie
  Met het “Koor van vergeten liedjes” onder leiding van Judith Kamerman.
   

Initiatief

Alzheimer Café Gooise Meren is een initiatief van de Werkgroep dementievriendelijk Gooise Meren, een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en omstreken, de King Arthur Groep, Bibliotheek Gooi en meer en Versa Welzijn, mogelijk gemaakt door gemeente Gooise Meren.

De bijeenkomsten zijn gratis en vrij toegankelijk, u hoeft zich niet op te geven voor een bijeenkomst. Uiteraard gelden de actuele coronaregels.

Voor praktische vragen of voor aanmelding als mogelijke vrijwilliger kunt u contact opnemen met dhr. Cees Croes via c.croes@alzheimervrijwilligers.nl
of 06-41399777.

De Dementheek
De Dementheek is de plek in Bibliotheek Gooi en meer waar veel informatie te vinden is over dementie. Naast informatie zijn er ook boeken en spelactiviteiten-materialen te leen.