Leren

Basisvaardigheden

Digitale cursussen

De Bibliotheek biedt de cursus Digisterker, waar je leert hoe de online dienstverlening van de overheid werkt EN 4 Klik & Tik cursussen. Klik & Tik zijn basiscursussen voor mensen die nog weinig ervaring hebben met computers, internet of de tablet. 

SeniorWeb online cursus

Met de online cursussen van SeniorWeb leer je in je eigen tempo, waar en wanneer het jou schikt. Je kiest welke online cursus je wilt volgen en je bepaalt zelf welke onderdelen je doorneemt of overslaat. 

Hulp bij

De Digitale Overheid

Meer informatie over het Informatiepunt Digitale Overheid

De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag om digitaal je weg te vinden op de websites van de overheid.We kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Vragen over vaccinatie?

Afbeelding vragen corona vaccinatie

Heb je vragen over een corona vaccinatie? Bekijk de filmpjes via onderstaande link. Nu ook in het Berber, Arabisch, Turks en Papiamento.

Spreekuren

Spreekuren servicepleinen

Hèt platform van verschillende lokale maatschappelijke instanties. De plek waar iedereen welkom is en waar je terecht kunt met de meest uiteenlopende vragen.

Ontwikkel jezelf

Cursussen

Online cursussen

Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Van fotografie, marketing, design, en programmeren tot leiderschap, teamwork en gezondheid.
Gratis voor alle leden van de Bibliotheek.

Bronnen volwassenen

Digitale bronnen voor volwassenen.
Bekijk hier welke handige online bronnen je allemaal kunt gebruiken via de Bibliotheek. Deze zijn per thema ingedeeld en vrij toegankelijk voor bibliotheek-leden.


Bronnen jongeren

Digitale bronnen voor jongeren.
Bekijk hier welke handige online bronnen je allemaal kunt gebruiken via de Bibliotheek. Zoals oefenen voor het theorie-examen, tips voor je boekenlijst en informatie voor werkstukken en spreekbeurten.

Divers aanbod

De Dementheek

De Dementheek

De Dementheek is de plek waar veel informatie te vinden is over dementie. Voor mensen met dementie en mantelzorgers.

Het BiebLab

Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Dan is het BiebLab dé plek voor jou!

Onderwijs

Onderwijs

Bekijk de pagina voor het primair en voortgezet onderwijs.