Het BiebLab

Het BiebLab

Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Dan is het BiebLab dé plek voor jou!

Wekelijks is er een workshop in de bibliotheek waarin je op een speelse manier leert over (nieuwe) technologieën en digitale toepassingen.

De ene keer doe je een scheikundig proefje of bestudeer je de werking van elektriciteit, de andere keer programmeer je zelf een robot of maak je kennis met virtual reality. Alles is mogelijk in het BiebLab!

Voor wie?
De meeste activiteiten zijn voor iedereen vanaf 7 jaar. Voor sommige workshops kan er een andere leeftijdsgrens gelden. Dat wordt altijd duidelijk vermeld.

Wanneer?
De activiteiten van het BiebLab zijn iedere 2e, 3e en 4e woensdag van de maand van 14.00 - 16.00 uur in Eemnes. 

BiebLab op een andere vestiging? Kijk in agenda wanneer het BiebLab op Reis gaat naar jouw woonplaats.

Aanmelden

Tijdens de Open Inloop van het BiebLab kun je tussen 14 en 16 uur langskomen om mee te doen. Houd er rekening mee dat je soms even moet wachten tot er plek is voor een bepaalde activiteit.

Voor de workshops vragen wij je om je aan te melden voor de eerste ronde (14.00- 15.00) of de tweede ronde (15.00 tot 16.00).

Aanmelden kan per e-mail: bieblab@bibliotheekgooienmeer.nl

 

Activiteiten

BiebLab
Het BiebLab is wekelijks op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 in het Huis van Eemnes, behalve op de eerste woensdag van de maand, dan gaat het BiebLab op Reis naar andere vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer.

BiebLab op reis

Iedere eerste woensdag van de maand gaat het BiebLab op reis naar een andere vestiging van de bibliotheek. Kijk in de agenda om te zien wanneer we bij jou in de buurt zijn!

CoderDojo
Tijdens CoderDojo leer je op een toegankelijke manier programmeren. Ga aan de slag met Scratch of Python en ontwerp je eigen game of kunstwerk! Iedere eerste zaterdag van de maand in Bussum.
 

Spreekuur 3D printen
Op de eerste woensdag van de maand kun je met al je vragen over 3D printen terecht in het Huis van Eemnes. Ook is het mogelijk om je meegebrachte 3D ontwerp te laten printen in de bibliotheek.
 

Programma BiebLab zomer en najaar 2022