Het BiebLab

BiebLab weer van start

Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Dan
is het BiebLab dé plek voor jou!

Wekelijks is er een workshop in de bibliotheek waarin een bepaald thema of toepassing centraal staat.

De ene keer doen we proefjes met water of leren we over de werking van elektriciteit, de andere keer programmeren we robots of maken we kennis met virtual reality. Alles is mogelijk.

Voor wie?
De meeste activiteiten zijn voor iedereen vanaf 7 jaar. Voor sommige workshops zoals virtual reality kan er een andere leeftijdsgrens gelden. Dat wordt altijd duidelijk vermeld.

Wanneer?
De activiteiten van het BiebLab gaan vanaf 1 september van start.

Aanmelden
Er is beperkt plaats, dus schrijf je nu in via bieblab@bibliotheekgooienmeer.nl 
voor één van onze workshops.

Activiteiten

CoderDojo
Tijdens CoderDojo leer je op een toegankelijke manier programmeren. Ga aan de slag met Scratch of Python en ontwerp je eigen game of kunstwerk! Iedere eerste zaterdag van de maand in Bussum en iedere tweede zaterdag in Weesp.
 

BiebLab
Het Bieblab is wekelijks op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 in het Huis van Eemnes, behalve op de eerste woensdag van de maand, dan gaat het Bieblab on Tour naar andere vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer.

BiebLab on Tour
In verschillende vestigingen met onder meer:

Makey Makey. In deze workshop ontdek je hoe je alledaagse voorwerpen kunt gebruiken om jouw computer te besturen. We gaan bongo spelen op bananen en maken een vloerpiano die je met je voeten bespeelt.

Superstructuren. Alle voorwerpen om ons heen hebben een vorm. Maar wat is nou de beste vorm om een brug te bouwen? Ontdek het antwoord op deze vraag in deze workshop van Mad Science!

Magische magneten. Je weet vast dat magneten aan je  koelkast blijven plakken. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?  In deze workshop, gegeven door Mad Science, verkennen we de magie van magneten.
 

Spreekuur 3D printen
Op de eerste woensdag van de maand kun je met al je vragen over 3D printen terecht in het Huis van Eemnes. Ook is het mogelijk om je meegebrachte 3D ontwerp (tegen betaling) te laten printen in de
bibliotheek.