Digitale cursussen

De cursus Digisterker 2022

Je leert gebruik te maken van de DigiD en van de digitale diensten van de overheid zoals inloggen bij de belastingdienst. Onder begeleiding van een docent leer je stap voor stap en in je eigen tempo. Je kunt oefenen tijdens de cursus, maar ook thuis.

Iedere cursus bestaat uit 2 lessen van 2 uur. Indien gewenst kan er in overleg een 3e les worden ingepland. Kosten: € 7,50 incl. cursusboek.

Digimaatjes

Heb je behoefte aan 1 op 1 begeleiding voor specifieke computer/laptop/ tablet vragen? Wil je leren werken met een bepaald programma of in jouw eigen tempo leren werken met een computer? Dan is de cursus Digimaatjes perfect voor jou.

Je wordt gekoppeld aan een enthousiaste vrijwilliger die aan de hand van jouw vragen een plan maakt en samen bepalen jullie hoe vaak jullie samen komen om jou wegwijs te maken op digitaal gebied. Schrijf je nu in via onderstaande link 

Klik en Tik cursussen

Naast de cursus Digisterker biedt de Bibliotheek 4 Klik & Tik cursussen. Dit zijn basiscursussen voor mensen die nog weinig ervaring hebben met computers en internet.

Iedere cursus bestaat uit 3 lessen van 1,5-2 uur voor zowel voor leden als niet-leden. 

Hieronder vind je meer informatie over de inhoud van de Klik & Tik cursussen en kun je je direct inschrijven.
 

Klik & Tik: De basis

Hoe zet je en computer aan? Hoe kun je typen, een e-mail versturen en iets kopen op internet? 

In Klik & Tik: De basis leer je de basishandelingen op de computer.
 

Klik & Tik: De Tablet

Met Klik & Tik: De tablet leer je de basis van werken met een tablet. Zoals aanzetten, opladen, vegen, typen en oefenen met internet, emailen en foto’s maken.
Geschikt voor de iPad en Tablet (Android).
 

Klik & Tik: Het internet op

Internet biedt heel veel mogelijkheden. Je kunt informatie vinden over heel veel onderwerpen en het maakt het leven makkelijker, eenvoudiger en sneller.
In Klik & Tik: Het internet op maak je kennis met verschillende leuke en
handige websites.

Klik & Tik: Veilig online

Je hoort allerlei verhalen over internetfraude. Maar als je weet waar je op moet letten, ben je veiliger online. Met de 7 Gouden Regels voor veilig internetten leer je hoe je (on)veilige websites herkent, hoe je sterke wachtwoorden kiest en waar
je op moet letten als je online betaalt. 

Aanmelden: Klik & Tik

Via onderstaande link kun je je aanmelden voor een of meerdere curussen van Klik & Tik. De Klik & Tik cursussen zijn gratis. Na je aanmelding nemen we telefonisch contact met je op.