Meeleesclub

Voor mensen die moeite hebben met lezen en graag ervaring op willen doen.

Heerlijk wegdromen bij een mooi verhaal

Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Honderdduizenden in Nederland hebben grote moeite met het lezen van de Nederlandse taal. Deze laaggeletterden slaan ’s ochtends niet snel een krant open en pakken ’s avonds geen spannend boek. Ze missen simpelweg de vaardigheid om te lezen. Maar iedereen moet kunnen genieten van mooie verhalen. En soms is een goede ondersteuning daarbij van groot belang.  

Daarom organiseert Bibliotheek Gooi en meer de Meeleesclub voor mensen die moeite hebben met lezen.

Dat is een leesclub waarbij iemand voorleest en de deelnemers meelezen.  

Meeleesclub

Deze club is bedoeld voor volwassenen die zelden zelfstandig een boek lezen, zodat ook zij kunnen beleven hoe mooi een goed geschreven verhaal kan zijn en zo meer plezier krijgen in lezen! Een keer in de twee weken zal er samen gelezen worden.

Een Meeleesclub voor leesplezier. Zodat deelnemers samen ontdekken hoe fijn het is om te lezen in een mooi boek op hun eigen taalniveau.

Door deze leesclub wordt niet alleen het plezier in lezen bevorderd maar ook de taalbeheersing en de verhoging van het taalniveau. Hierdoor ontstaat de kans op meer zelfredzaamheid en daarmee meer echte deelname aan de maatschappij. Daar worden mensen gelukkiger van.

Iets voor jou of voor iemand in je omgeving?

Alle geïnteresseerden van 18 jaar en ouder die zichzelf (of iemand in hun omgeving) herkennen in bovenstaande omschrijving zijn van harte welkom.

U kunt contact opnemen via:

Taalcoach

Onder leiding van een taalcoach wordt gezamenlijk een daarvoor geschikt boek gelezen. De taalcoach leest voor, de deelnemers lezen mee. Door het meedoen aan deze leesclub worden de taalbeheersing en het taalniveau bevorderd. Maar vooral het plezier in lezen!

In onze vestigingen Bussum, Kortenhoef, Loosdrecht en Weesp lopen er al meeleesclubs. In Eemnes, Muiden en Naarden willen wij ook graag meeleesclubs opzetten.

Wil je hierbij meehelpen en ook een meeleesclub begeleiden? Neem dan contact op via de betreffende vestiging.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij: