Podcasts

Gek op lezen en boeken en benieuwd naar de verhalen achter de werken? Of zin in literatuur maar ook nog andere klusjes op je to do list? Deze podcasts zijn je beste vriend!

Boeken FM

plaatje bij Boeken FM podcast

I.s.m. uitgeverij Das Mag verzorgt De Groene Amsterdammer een literatuurpodcast: Boeken FM. Iedere maand bespreken Ellen Deckwitz en Joost de Vries onder leiding van Peter Buurman een actueel, relevant of ijzersterk boek.

De Poëziepodcast

plaatje bij De Poëziepodcast

De Poëziepodcast wordt gemaakt door Daan Doesborgh. Elke maand ontvangt hij één dichter, met twee gedichten: een van zichzelf en een van iemand anders.

New Yorker Fiction

plaatje bij de New Yorker Fiction podcast

In deze (engelstalige) podcasts lezen wereldberoemde schrijvers korte verhalen uit de New Yorker uit, om die vervolgens haarfijn te bespreken en analyseren.

Lees Dees

plaatje bij Lees Dees podcast

In Lees dees bespreekt Anton de Goede maandelijks een bijzonder boek uit de twintigste eeuw met journalisten, vertalers, lezers en critici.

Ondercast

plaatje bij Ondercast podcast

Ondercast is een literaire podcast: een luisterboekvariant van een literair tijdschrift: elke maand ruim een uur proza, poëzie, toneelteksten, interviews en meer.

BibliotheekCast

plaatje bij de BibliotheekCast podcast

Vanaf nu kun je luisteren naar de podcast van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. De eerste aflevering gaat over voorlezen. In de andere podcasts hoor je meer over leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

Smib Leev Takken Podcast

plaatje bij Leev Takken podcast

Soortkill, de schrijver van het Smibanese Woordenboek en oprichter van de Smibanese University, geeft iedere maand hoorcolleges in het Huis van alle Talen van de OBA. Hij maakt ook de boeiende podcast Leev Takken.

Volksvlijt

plaatje bij Volksvlijt podcast

Van 12 april 2016 tot 31 augustus 2016 stond de OBA in het teken van Volksvlijt 2056, een tentoonstelling over het droomleven van de Metropool Amsterdam.

Cinema Literair

plaatje bij Cinema Literair podcast

In Cinema Literair kunnen bezoekers aan het literaire filmtheater van de OBA Oosterdok zich opmaken voor fijne avonden gevuld met spannende boeken en films en discussies over actuele onderwerpen.