Taalcafé Eemnes

logo van Taalcafé Eemnes

Wil je beter Nederlands leren? Dat kan op vrijdagochtend in de bibliotheek van Eemnes.

Taalcafé Eemnes

foto door De Rotonde, Eemnes

De werkgroep Goede buren Eemnes organiseert iedere vrijdag het Taalcafé Eemnes. Bibliotheek Gooi en meer biedt ruimte en begeleiding aan de vrijwilligers van Goede Buren voor het Taalcafé.

De opzet is om nieuwe Eemnessers een gelegenheid te geven om op ontspannen manier de Nederlandse taal te oefenen in gesprek met vrijwilligers uit Eemnes. Taal leer je niet uit een cursusboek, taal leer je door mensen te ontmoeten die de taal spreken, door samen de krant te lezen, door voor te lezen aan elkaar, door verhalen te vertellen.

Als er een plek is om elkaar te ontmoeten en de taal te leren, dan is het de bibliotheek, waar zoveel informatie en leesmateriaal voor handen is op elk niveau van taalontwikkeling.

Van vluchtelingen die al langer in Eemnes wonen, is bekend hoe veel belang zij hechten aan het leren van de taal om te integreren in onze samenleving en in het bijzonder in ons dorp. In hun eigen woorden zei iemand: “Eerst komt de taal en dan nog eens de taal en dan nog eens de taal spreken.”

Het Taalcafé Eemnes is elke vrijdagochtend en is in principe open voor iedereen die Nederlands wil leren of anderen wil helpen onze taal machtig te worden.

Wanneer?

Het Taalcafé start op 3 september 2021 en is iedere vrijdag van 10:00 - 11:30 uur in de bibliotheek van Eemnes.

Meer informatie over het Taalcafé Eemnes via:

logo van Werkgroep Goede Buren Eemnes