Week van het lezen en schrijven

Week van Lezen en Schrijven

Van 6 tot en met 12 september is de Week van Lezen en Schrijven. Deze week wordt vanuit stichting Lezen en Schrijven georganiseerd om extra aandacht te genereren voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Activiteiten

  • Op meerdere kinderopvanglocaties in het werkgebied van bibliotheek Gooi en meer wordt een waardebon uitgedeeld aan ouders waarmee zij hun kinderen gratis lid kunnen maken van de bibliotheek. Daarbij ontvangen zij het boekje Dit is mijn huis in allerlei talen en zolang de voorraad strekt. De kinderen ontvangen, zoals altijd, een boekstartkoffertje bij inschrijving.

  • Feestelijke herstart van de taalcafés in alle vestigingen (zie de agenda).

  • Er wordt (elke week) voorgelezen op de woensdagmiddag van 15:00-15:30 in Bussum.

  • De reizende escapebox door alle vestigingen: het spel waarbij je ervaart hoe het is om vast te lopen in taal! De escapebox is een spel waarbij je verschillende puzzels op moet lossen om te kunnen “ontsnappen”.

De reizende escapebox is
in Muiden van 3 t/m 7 september
in Loosdrecht van 8 t/m 12 september

Links

MEEDOEN

Stichting Lezen en Schrijven is dé organisatie die ervoor zorgt dat iedereen in Nederland kan lezen en schrijven. Want onze samenleving is sterker als iedereen kan meedoen. 

LEES!

Een oproep tot een leesoffensief. Nederlandse jongeren lezen steeds minder vaak, minder goed en met steeds minder plezier.