Passend lezen

plaatje bij Passend lezen

Gesproken boeken voor leden van de bibliotheek met een leesbeperking

logo van Passend Lezen

Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom heeft de Bibliotheek iets nieuws: gesproken boeken.
Op de website van Passend Lezen vind je 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels.
Exclusief voor mensen met een leesbeperking.

Voor leden met een leesbeperking

Gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor leden van de Bibliotheek die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook als je een andere beperking hebt waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kun je gebruikmaken van gesproken boeken.
Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je bij het inschrijven aan dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. Bekijk eventueel ook de veelgestelde vragen

Hoe werkt het aanmelden?

Voor leden van de Bibliotheek is gebruikmaken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig.
Ga naar passendlezen.bibliotheek.nl om in te loggen met jouw lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek.
Je krijgt dan direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken. Te beluisteren via streaming via een online player in de browser.
Zet de titels die je wilt lezen op het boekenplankje.
Op het plankje passen maximaal 15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt.

Geen lid van de bibliotheek?

logo van Bibliotheekservice Passend Lezen

Ben je geen lid van de bibliotheek en wil je toch gebruik maken van gesproken boeken? Meld je dan aan bij de Bibliotheekservice Passend Lezen.
Gratis tot 18 jaar; 18+ € 30,- per jaar.

Bibliotheekservice Passend lezen biedt naast 75.000 gesproken boeken ook kranten en tijdschriften, te
beluisteren via streaming, Daisy-cd en Daisylezer app. Ook kun je hier terecht voor braillelezen, letterlezen en combilezen.