Woeste Willem voor VoorleesExpress

plaatje in Pezzi Pazzi in Weesp

Bussumse Boekhandel Los en Pezzi Pazzi uit Weesp doneren ‘Woeste Willem’ aan VoorleesExpress Bibliotheek Gooi en meer.

plaatje in Boekhandel Los in Bussum met Woeste Willem

Speciaal voor de leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ is het prachtige prentenboek ‘Woeste Willem’ nu te koop in de boekhandel voor maar €2,50. En als je er twee koopt (meer mag ook natuurlijk); dan neem je er een zelf mee naar huis; om lekker (voor) te lezen. En het andere exemplaar plaats je in het boekenkrat van de boekhandel, zodat zij het namens jou doneren aan de VoorleesExpress van Bibliotheek Gooi en meer.

logo van Pezzi Pazzi in Weesp

‘Zeker in deze tijden is het leuk om er voor een ander te zijn. En deze actie is zo laagdrempelig, want met een mooi prentenboek maak je een kind altijd blij’, aldus Angelique Salvaggio, eigenaar van PezziPazzi in Weesp.

logo van Boekhandel Los in Bussum

De oplage van ‘Woeste Willem’ is beperkt, dus wees er snel bij.

logo van de VoorleesExpress

En wat helemaal leuk is; op www.prentenboekeninalletalen.nl vind je audio-fragmenten van het prentenboek in wel 20 verschillende talen. Zo kun je, met ‘ Woeste Willem’ op schoot, lekker luisteren naar het verhaal in bijvoorbeeld het Pools, Turks, Papiaments of Tigrinya.

‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als doel om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de campagne alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Bibliotheek Gooi en meer draagt bij aan dat doel. Niet alleen zijn kinderen tot hun 18e gratis lid van de bibliotheek, er zijn ook tal van initiatieven die het belang van lezen breder ondersteunen. Zo ook de VoorleesExpress; een dienst waarbij vrijwillige voorlezers gedurende twintig weken 1x per week bij een gezin thuiskomen om voor te lezen aan de kinderen. Samen met de voorlezer wordt gekeken hoe het voorlezen een blijvende plek kan krijgen binnen het gezin. De meeste gezinnen melden zich aan via (voor)scholen, maar gezinnen kunnen ook zelf contact opnemen.

(Voor)leesplezier is essentieel voor de (taal) ontwikkeling van kinderen. Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld 1000 woorden per jaar.