Bescherming van uw bibliotheekaccount

met een beveiligd wachtwoord

Tot voor kort ontving u van uw Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om uw account te activeren, waarna u een wachtwoord diende aan te maken.

Als u uw tijdelijke pincode nog niet heeft veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang vanaf donderdag 15 maart 2018 geblokkeerd.

Opnieuw toegang verkrijgen

U kunt via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als uw e-mailadres bekend is bij uw Bibliotheek.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?

Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens.
Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord

1. Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord.
    (Bijv. “Ik<3vanHonden”)
  2. Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
  3. Vervang uw wachtwoord minimaal 1x per jaar.
  4. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor u inlogt. (Bijv. “Ik<3honden@Bieb”)
  5. Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.