De bibliotheek in het Huis van Eemnes

De bibliotheek wordt een belangrijk onderdeel van het Huis van Eemnes.

Het Huis van Eemnes: over enige jaren “the place to be” voor alle inwoners: het centrale trefpunt, waar je moet zijn als je wilt ontspannen, wilt leren, je wil laten informeren, wilt helpen of geholpen wilt worden en waar je andere mensen ontmoet. Lees meer

Enquête

De gemeente organiseert een enquête over het Huis van Eemnes. De Stichting Huis van Eemnes en de Bibliotheek geven u graag meer informatie.
Waarom verhuizen de Bibliotheek en de Hilt naar één nieuw gebouw? Tien jaar geleden besloot de gemeenteraad dat 'Hilt en bieb' beter in één gebouw konden zitten. Een gebouw is goedkoper dan twee. Daar komt bij dat je van elkaars bezoek kunt profiteren. Het nieuwe Huis van Eemnes heeft ook meer ruimte voor sport & recreatie en de theaterzaal is groter dan nu. De horeca wordt bovendien nog veel leuker en krijgt de uitstraling van een huiskamer.

Pleidooi Stichting Huis van Eemnes, Stichting De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer

in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis voor de inwoners van Eemnes.

Virtual tour

VaessenAlgemeen Bouwbedrijf B.V. heeft een 'virtual tour' gemaakt waarin u vast wordt meegenomen door het gebouw. Zo krijgt u een indruk van de indeling.
De uitstraling aan de binnenzijde zal in samenwerking met een interieurarchitect nog invulling krijgen.

Het Huis van Eemnes staat er straks voor alle Eemnessers

Artistimpressie van het Huis van Eemnes. Bron: Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.

Ondertekening contract Huis van Eemnes

171220 Ondertekening contract Huis van Eemnes

Op de foto ziet u (v.l.n.r.): Jacob-Jan Jansen en Wim Jongmans (Stichting Huis van Eemnes),Tom Haagmans (Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.), Niels Rood (wethouder gemeente Eemnes),Heidi Dijkstra (Bibliotheek Gooi en meer), Jeroen Geurts (Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.). Foto: Studio Kastermans