Jeugdbibliotheek Breeduit wordt Bibliotheek Op School

logo van Bibliotheek Op School

in Bussum

De dienstverlening in jeugdbibliotheek Breeduit verandert als gevolg van een bezuiniging van de gemeente Gooise Meren.
Op vrijdag 21 juli is de jeugdbibliotheek voor de laatste keer open voor de zomersluiting.
Voor alle leerlingen van de scholen in Breeduit, De Zonnewijzer en Elan Breeduit, wordt er een mooi alternatief georganiseerd.

In september start het nieuwe schooljaar met de Bibliotheek Op School! Er staat dan een goede collectie boeken waarvan alleen leerlingen en leerkrachten van de scholen in Breeduit gebruik kunnen maken. De leerlingen kunnen daarnaast boeken gratis reserveren uit de collectie van alle vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer. Deze boeken worden dan naar de school gebracht. Vanuit de bibliotheek verzorgt een leesconsulente diverse activiteiten op het gebied van lezen, cultuur en mediawijsheid in de klassen. Zo werken school en bibliotheek samen om het leesplezier bij alle kinderen te vergroten en taal- en informatievaardigheden te verbeteren.

Waar kunnen gebruikers van jeugdbibliotheek Breeduit na 21 juli terecht?

Heel dichtbij is Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum aan het Wilhelminaplantsoen 18. Deze bibliotheek heeft een grote collectie, en is van maandag tot en met zaterdag en op koopzondagen open.
Wij heten u daar van harte welkom!

Waar kunt u boeken van bibliotheek Breeduit terugbrengen na 21 juli?

Dit kan bij Bibliotheek vestiging Bussum, Wilhelminaplantsoen 18.