Ontwikkeling MFC Keverdijk

Persbericht:

MFC Keverdijk wordt ‘De Plataan’

Uit alle inzendingen is door de jury een nieuwe naam gekozen voor het MFC: De Plataan. De jury, bestaande uit vrijwilligers, de plaatselijke bloemist, een huisarts uit het medisch centrum en de burgemeester als juryvoorzitter, was het eens: een nieuw pand waar verschillende partijen samen gaan wonen, vraagt om een frisse start en een bijbehorende naam.

In een brief, huis-aan-huis verspreid, is de inwoners van Naarden gevraagd: bedenk een nieuwe naam voor het multifunctionele centrum aan de Keverdijk. Uit de ruim 100 inzendingen is het ‘De Plataan’ geworden.

De onderbouwing van de jury luidde als volgt:

De jury

Een plataan is groen, levendig, fris, verbindend. De takken en bladeren staan symbool voor de inwoners; er vallen takken en bladeren af en er komen weer nieuwe aan. Net zoals de inwoners die komen en gaan. Deze boom staat voor het nieuwe pand en vormt daarmee een ankerpunt.

Tevens, zo licht de jury toe, biedt de plataan met z’n brede kruin plek aan alle inwoners. Het is de paraplu waar iedereen onder past, niet alleen de inwoners van de Keverdijk maar iedereen uit Naarden en omgeving.

De inzender van de nieuwe naam is Lies Kramer, zij motiveerde haar inzending als volgt:
De plataan staat al sinds mensenheugenis voor wat eerst de Keverbak heette, en later de Scan.

Lies Kramer

Nu staat de boom voor het nieuwe gebouw. De stam staat symbool voor het gebouw zelf, de takken voor de organisaties die het gebouw gaan betrekken. De kleinere takken voor de organisaties waarmee wordt samengewerkt en de bladeren voor de activiteiten die er worden ontwikkeld.

Lies Kramer krijgt als prijs een mand met diverse producten van lokale ondernemers en de drie toekomstige bewoners. Verwacht wordt dat de samenwerkingspartners Bibliotheek Gooi en meer, Versa Welzijn en de Schakel in november hun intrek kunnen nemen in het nieuwe pand. Op dit moment wordt hard gewerkt om de binnenkant zo mooi mogelijk te maken en de samenwerking gestalte te geven. Voor omwonenden en betrokkenen gaan we, zodra dat mogelijk is, rondleidingen door het nieuwe pand organiseren.

MFC Keverdijk: De Plataan

Samen met (wijkpost) de Schakel en Versa Welzijn werkt de bibliotheek sinds een aantal jaren aan de ontwikkeling van een multifunctioneel centrum aan de Keverdijk. Op de begane grond gaan wij – voor het einde van 2021 – samenwonen. De bouw is vorig jaar gestart en het gebouw staat er inmiddels.

Ontwerp

Gezamenlijk met interieurarchitect Aat Vos hebben we gewerkt aan een mooi interieurontwerp voor deze huiskamer voor Naarden. Op dit moment werken we als 3 partijen samen met de buurt hard aan alles dat nodig is om het MFC straks tot een succes te maken. Een plek waar elke Naarder zich thuis kan voelen en alles kan vinden om zich te (blijven) ontwikkelen.

Missie: wie zijn we?

Als de huiskamer van de Keverdijk, het middelpunt, willen wij: Stichting de Schakel, De Bibliotheek Gooi en Meer en Versa Welzijn/SCAN ons gezamenlijk met de omgeving inzetten (...)

Rondleiding

Op dit moment wordt dus nog hard gewerkt aan het nieuwe pand. Het kost tijd om het van binnen naar wens te krijgen.

Ben je nieuwsgierig? We willen binnenkort rondleidingen in kleine groepjes organiseren voor belangstellenden, zodra dit mogelijk is. Meld je aan bij:

Het gebouw

Nieuwsgierig naar het nieuwe gebouw?

Sneak preview

Ontwerp interieur MFC

Bekijk het ontwerp van het interieur.