Vrijwilligerswerk

Wil jij je als vrijwilliger actief inzetten voor de bibliotheek? Bekijk dan de verschillende projecten en de actuele vacatures.

Met jouw talent help je anderen!

CoderDojo

Kinderen leren websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken (7 - 17 jaar)

Themaochtenden en Digicafés

De themaochtenden zijn informatief, inspirerend en gezellig. Zij worden afgewisseld met digicafés waarbij digitale vaardigheden op het programma staan.

Meeleesclub

In de Meeleesclub wordt voorgelezen aan een groepje volwassenen die moeite hebben met het zelfstandig lezen van een boek. Zij lezen met de voorlezer mee.

VoorleesKrachten

VoorleesKrachten lezen regelmatig voor aan bewoners van woonzorghuizen en locaties voor dagbesteding voor ouderen.

VoorleesExpress

In dit project leest een vrijwilliger gedurende 20 weken voor in een gezin met jonge kinderen om de taalvaardigheid te vergroten.

Digi&Taalhuis Gooise bibliotheken

Het Digi&Taalhuis helpt volwassenen die graag taalvaardiger willen worden of hulp kunnen gebruiken bij de computer.

60+ leest voor

60 plussers lezen voor aan kinderen bij peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of de onderbouw van een basisschool.

SeniorWeb

De ambassadeurs van SeniorWeb helpen je met digitale vragen voor pc, laptop, tablet of e-reader.

foto SeniorWeb

Repair Café

Handige vrijwilligers helpen met het repareren van huishoudelijke apparaten of kledingstukken.

foto bij Repair Café

Folder Vrijwilligerswerk

Wij zijn blij met vrijwilligers die zich belangeloos willen inzetten.

Maak jij ook het verschil?

Vacatures vrijwilligers

Vrijwilliger worden... een goed gevoel!

Vrijwilligers Academie Gooi en Vechtstreek

Voor iedereen die zich vrijwillig inzet heeft de Vrijwilligers Academie interessante lezingen, workshops en cursussen.

Bibliotheek aan Huis

Kunt u zelf niet meer naar de bibliotheek komen, dan komt de bibliotheek naar u!

MVO Gooise Meren

Middels het aanbieden van werkplekken worden mensen vanuit re-integratie (uitkeringssituatie) in de gelegenheid gesteld werkervaring op te doen als gastvrouw/-heer in de bibliotheek.

Alexia de Graaf, Manager Front Office
adgraaf@bibliotheekgooienmeer.nl

Sherpa Voorwerk

Cliënten van de dagbesteding van Sherpa Voorwerk in Eemnes houden - met hun begeleiders - toezicht tijdens de uren dat de bibliotheek geopend is op basis van selfservice.

Bibi van der Vegt, Vestigingscoördinator Eemnes
bvdvegt@bibliotheekgooienmeer.nl

Landzijde/Hoogerlust

Cliënten van de dagbesteding van Landzijde/Hoogerlust in Weesp houden - met hun begeleiders - toezicht tijdens de uren dat de bibliotheek geopend is op basis van selfservice.

Judith Kortland, Vestigingscoördinator Weesp
jkortland@bibliotheekgooienmeer.nl